Åpningstider 2018

04.07.2018 - 26.07.2018

   Onsdag og torsdag 

       kl 15:00 - 19:00


Kontaktinfo

epost: galleri@kallastua.no

Telefon: 930 87 809 


Pressemelding 1 (klikk her for å se hele artikkelen)

Pressemelding 17.11.2013.

JAKTEN PÅ KALLASKATTENE STARTER.

 Billedkunstneren Kalla Skrøvseth, med sine store produksjon, har kunst over store deler av Norge men også internasjonalt og i de fleste verdensdeler. Fram mot jubileet i 2013 ønsker jubileumskomiteen å besøke flest mulig destinasjoner der det finnes Kallakunst. Nå starter jakten og vi starter der Kalla startet sin internasjonale karriære – i California USA. Stan Trevaskis drar den 27. over there og vil prøve å lete opp steder og mulige personer som kjenner litt til historien. Carmel City med Lobos Point og Monterey er destinasjoner vi vet Kalla oppholdt seg.

Stan besøkte galleriet i høst og fant Kallakunsten spennende. Han kom innom galleriet flere ganger og i samtalene kom det fram at engelskmannen hedde slekt i California og at han skulle over å feire jul i California. Da han ble utfordret på å lete opp Kallakunst og/eller Kalla historie med det samme, nølte han ikke med å svare positivt.

Historien bak Kalla sitt opphold i akkurat Carmel City er spesiell og har sin bakgrunn fra andre verdenskrig. Kalla sin søster Signe dro til Kina som misjonær og oppholdt seg der da andre verdenskrig brøt ut. Signe hjalp noen amerikanske høyere embetsmenn som var internerte i Peking. Hun skaffet dem mat og andre nødvendige ting gjennom hele to år, alt med fare for sitt eget livMuligheter til å komme seg hjem ble også svært vanskelig, ikke minst for amerikanerne. 

Etter krigen, etter at Signe var kommet hjem, ble hun sammen med Kalla invitert over til USA og Carmel City der Doktor Houghton bodde. Kalla og Signe dro i 1949 over med Stavangerfjord til New York og videre til California og Carmel City. En utfordrende og spennende reise i den tid.

I galleriet har vi et enkelt maleri fra Lobos Point, rett sør for Carmel City. Det er dette maleriet Stan holder i hendene på vedlagte bilde. I tillegg er det i boka presentert et havnebilde fra Monterey – og kanskje finnes det flere bilder i Carmel City. Det er dette Stan Trevaskis skal se etter på sin turne. 

Vi kjenner til destinasjoner for mange av Kalla sine kunstverk i utlandet men noen er ukjente. Som for eksempel Taiwan, Pakistan og England. Disse er ikke omtalt i boka om Kalla men er å finne i avisutklipp som er funnet i Kalla arkivet. Om noen kjenner til noe om disse og andre destinasjoner er jubileumskomiteen veldig interessert i nærmere info. 

Lars Skrøvseth

M 9308 7809 / lars.skrovseth@visiontech.no


Samarbeidspartnere