Åpningstider

Se vår Facebookside:

Kallastua

Kontaktinfo

epost: galleri@kallastua.no

Telefon: 930 87 809 


Presseomtale

Trollheimsporten: En rørende hyllest til Kalla Skrøvseth

Driva: Vårsøg på engelsk

Trollheimsporten: Kallafeiring i Kallastuå

Programendring

Vi beklager å måtte meddele at Per Egil Hegge har meldt forfall. Vi jobber med alternativer.

Program


Kallakunst i New York (klikk her for å se hele artikkelen)


Det er spesielt å møte Kallakunst når en kommer til verdensmetropolen New York. Kalla Skrøvseth, bygdekunstneren med vidsyn og skapertrang sterk nok til å «erobre» også den amerikanske metropolen.

 


Som et ledd i forberedelsen til Kalla jubileet planlegger slekt med venner å besøke, også internasjonale destinasjoner der vi tror/vet det finnes Kalla kunst. Stan Trevaskis besøkte ved juletider California der Kalla bodde i en periode fra 1949 uten at han greide å spore opp noe Kallakunst. Han fant derimot historisk avislektyre som dokumenterte Kallas besøk der inklusive den spesielle bakgrunnen for dette besøket.

Pressemelding 1 (klikk her for å se hele artikkelen)

Pressemelding 17.11.2013.

JAKTEN PÅ KALLASKATTENE STARTER.

 Billedkunstneren Kalla Skrøvseth, med sine store produksjon, har kunst over store deler av Norge men også internasjonalt og i de fleste verdensdeler. Fram mot jubileet i 2013 ønsker jubileumskomiteen å besøke flest mulig destinasjoner der det finnes Kallakunst. Nå starter jakten og vi starter der Kalla startet sin internasjonale karriære – i California USA. Stan Trevaskis drar den 27. over there og vil prøve å lete opp steder og mulige personer som kjenner litt til historien. Carmel City med Lobos Point og Monterey er destinasjoner vi vet Kalla oppholdt seg.

Stan besøkte galleriet i høst og fant Kallakunsten spennende.

100-års jubiléet

Jubileumskomitéen har konstituerende møte mandag 07.11.2011


Samarbeidspartner